26
Φεβ

Αντιμετώπιση ηλεκτρονικών εγκλημάτων ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

london-olympicjpgΗ αστυνομία του Λονδίνου δημιούργησε δύο ομάδες ειδικών ασφάλειας για την αντιμετώπιση περιστατικών ηλεκτρονικού εγκλήματος και διαδικτυακής απάτης που πιθανότατα θα συνδέονται με τη διάθεση των εισιτηρίων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.
 
Η μία από τις ομάδες θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την αντιμετώπιση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ η άλλη θα επικεντρωθεί στην πρόληψη των πάσης φύσεως διαδικτυακών απατών  που σχετίζονται με παράνομη διάθεση εισιτηρίων, καθώς θα διερευνά ιστοσελίδες που πωλούν εισιτήρια, αλλά και παραβιάσεις φυσικής πρόσβασης.
 
Οι ανωτέρω ομάδες, υπεύθυνες για την προστασία του θεσμού των Ολυμπιακών Αγώνων, έχουν αρχίσει ήδη τις έρευνες τους καθώς η ομάδα ηλεκτρονικού εγκλήματος διερευνά ιστοσελίδες διακίνησης εισιτηρίων, όπου υπάρχει η υποψία ότι έχουν πέσει θύματα επιθέσεων από hackers, 2 χρόνια πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων.
 
Τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα προστατεύονται από την εταιρεία Atos Origin. Επιπροσθέτως η αστυνομία δήλωσε ότι οποιαδήποτε ιστοσελίδα διαφημίζει εκ τον προτέρων εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς επίσημη άδεια των αρχών, είναι παράνομη.
 
πηγή: www.secnews.gr