24
Φεβ

Εντοπισμός hacker μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων και ανάλυσης DNA

Fingerprint Πως μπορούμε να εντοπίσουμε έναν hacker χωρίς να γνωρίζουμε την ταυτότητά του;
 
Η υπηρεσία DARPA του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδια για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και Διαδικτύου, προχώρησε στις αρχές του μήνα στη δημιουργία ενός συστήματος ταυτοποίησης και αναγνώρισης των  hacker.
 
Το έργο ονομάζεται “Cyber Genome” και έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός συστήματος αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων και DNA χρηστών στο διαδίκτυο, έτσι ώστε να εξακριβώνεται με βεβαιότητα η ταυτότητα των hacker.Η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δημιουργία ενός επαναστατικού διαδικτυακού αμυντικού συστήματος, το οποίο θα συλλέγει ψηφιακά πειστήρια ώστε να διευκολύνεται η έρευνα των αρχών στην περίπτωση διαδικτυακών εγκλημάτων. Τα ψηφιακά πειστήρια στην ουσία θα συλλέγονται από προσωπικούς υπολογιστές, διακομιστές, πάροχους Internet (ISP), ενσύρματα ή ασύρματα δίκτυα, ακόμα και από μέσα αποθήκευσης δεδομένων (π.χ. USB Disks).
 
Θεωρητικά, αυτό συνεπάγεται ότι κάποια στιγμή, η ταυτότητα όλων των χρηστών του διαδικτύου θα είναι γνωστή και συνεπώς θα δώσει την δυνατότητα στις αρχές να προβεί σε ακριβή προσδιορισμό και χαρτογράφηση των εγκληματικών δραστηριοτήτων που διαπράττονται μέσω Internet.
 
πηγή: www.secnews.gr