04
Ιούλ

Η ιστοσελίδα της Αντιτρομοκρατικής στην Ινδία, θύμα hacking

hΆλλη μία σοβαρή επίθεση στην ιστοσελίδα κυβερνητικής υπηρεσίας ασφάλειας προστίθεται στο σύνολο των πρόσφατων επιθέσεων hacking.

Αυτή τη φορά στόχος ήταν η ιστοσελίδα Εθνικής Ασφάλειας της Ινδίας (National Security Guards), που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς με εξειδικευμένο προσωπικό για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο οργανισμός δεν είναι απόλυτα σίγουρος για την παραβίαση, ωστόσο υποπτεύεται ότι τα πληροφοριακά τους συστήματα δέχτηκαν επίθεση hacking.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα, η ιστοσελίδα www.nsg.gov.in, όπως και τα επίσημα e-mails, πιθανότατα να έχουν παραβιαστεί. Παρόλα αυτά η ιστοσελίδα φαίνεται να έχει επηρεαστεί λιγότερο από την επίθεση και ως προφύλαξη οι κωδικοί πρόσβασης των επίσημων λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του NSG, θα αλλάξουν.

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ο υπεύθυνος για την επίθεση, η πρώτη έρευνα από τα μέλη του NSG, έχει εντοπίσει ορισμένους συνδέσμους έξω από τη χώρα. Το σύνολο των επιθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο καιρό μας δείχνουν ότι οι κυβερνητικές οργανώσεις και κυρίως εκείνες που εξειδικεύονται σε θέματα εθνικής ασφάλειας, δέχονται επιτυχημένες επιθέσεις hacking. Το αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων ήταν να φανερωθεί πόσο ευπαθή είναι τα συστήματα των οργανισμών αυτών, αλλά και το μέλλον ενός πολέμου που περνά πλέον σε «διαδικτυακή βάση».