24
Φεβ

Νέα έκδοση Mozilla (Firefox 3.6)

Mozilla-FirefoxHD1Η νέα έκδοση του περιηγητή  Firefox είναι διαθέσιμη στους χρήστες  από τις 21 Ιανουαρίου. Παρά τη μικρή καθυστέρηση, η εταιρεία κατόρθωσε να δημιουργήσει μία έκδοση πιο αποδοτική και ασφαλέστερη από οποιαδήποτε άλλη έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα ( με επιπρόσθετα security plug-ins). Ο περιηγητής διατίθεται για τα λειτουργικά συστήματα Windows, Mac και Linux.
 
Η νέα έκδοση, σαφώς ταχύτερη και αποδοτικότερη (Gecko 1.9.2) από την προηγούμενη, προσφέρει ανανεωμένη γραμμή εργαλείων με δυνατότητες μορφοποίησης γραμματοσειρών, ειδοποιήσεις για ενημερώσεις και πρόσθετες λειτουργίες. Ο  ποιοτικός έλεγχος αξιολόγησης της νέας έκδοσης, έδειξε ότι όλες οι δυσλειτουργίες έχουν εξαλειφθεί και η ταχύτητα μεταφόρτωσης αυξήθηκε κατά τη πλοήγηση σε ιστοσελίδες με επιβαρυμένα γραφικά, όπως π.χ. το  Facebook ή το Youtube. Παρατηρείται ότι η Mozilla κερδίζει διαρκώς όλο και περισσότερο έδαφος εις βάρος της Microsoft, με το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά διαδικτυακών περιηγητών (web browsers) να αγγίζει το 30%.
 
Αναμένεται  έκδοση  μίας επιπλέον αναβάθμισης για τον firefox 3.6, η οποία θα ονομάζεται Lorentz και θα περιλαμβάνει βελτιώσεις για τα προγράμματα Adobe Flash και Apple Quicktime, ώστε να αντιμετωπιστούν δυναμικά  οι  ευπάθειες  που έχουν εντοπιστεί το τελευταίο διάστημα στα προϊόντα της Adobe και της Apple. Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση του firefox 3.7, η ανάπτυξη του οποίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάιο  του 2010.
 
πηγή: www.secnews.gr