09
Σεπ

Νέο εργαλείο αποκαλύπτει κωδικούς πρόσβασης στο διαδίκτυο

Εταιρεία  λογισμικού στη Ρωσία διέθεσε πρόσφατα στην αγορά ένα νέο εργαλείο για το «σπάσιμο» κωδικών στις προσωρινά αποθηκευμένες περιοχές  (cached) ιστοσελίδων στον Microsoft Internet Explorer και στο mailbox, και σε κωδικούς πρόσβασης σε όλες τις εκδόσεις Microsoft Outlook Express, Outlook, Windows Mail και Windows Live Mail.
 
Η Elcomsoft με έδρα τη Μόσχα δημιούργησε αυτό το νέο λογισμικό ονόματι «Elcomsoft Internet Password Breaker», δήλωσε ότι το προϊόν σχεδιάστηκε για να παρέχει σε ερευνητές ψηφιακών πειστηρίων, υπεύθυνους ασφάλειας και σε κυβερνητικές αρχές τη δυνατότητα να ανακτούν κωδικούς που είναι αποθηκευμένοι σε έναν υπολογιστή. Η τιμή του όμως είναι $49, γεγονός που δηλώνει πως η αγορά-στόχος δεν είναι μόνο οι ερευνητές και οι κυβερνητικές αρχές αλλά και το ευρύ κοινό.
 
Η διακίνηση αυτού του λογισμικού δηλώνει πόσο εύκολο είναι η πρόσβαση σε τέτοια εργαλεία ακόμη και από μη τεχνικούς. Όταν τέτοιου είδους εργαλεία είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό, οι επιχειρήσεις ακόμη και οι ιδιώτες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την κρυπτογράφηση του σκληρού δίσκου και τη λήψη πρόσθετων μέτρων ασφάλειας.