13
Ιούν

Διαδικτυακός πόλεμος – η νέα απειλή

Η έννοια του πολέμου όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, έχει αλλάξει διάσταση. Η νέα γραμμή άμυνας πλέον έχει μεταφερθεί στον κυβερνοχώρο και με τον τρόπο αυτό εκπαιδεύονται οι νέοι «στρατιώτες».

Η εταιρεία ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων McAfee πρόσφατα ανακοινώσε ότι έχει ξεκινήσει ένας αγώνας για τη συλλογή “διαδικτυακών όπλων” σε κάθε μεριά του πλανήτη. Ο πρόεδρος της McAfee Dave DeWalt δήλωσε: “Ορισμένες χώρες στον κόσμο προετοιμάζονται ενεργά στα πλαίσια αντιμετώπισης μιας επερχόμενης διαδικτυακής σύρραξης.” Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται η Κίνα, η Γαλλία, το Ισραήλ, η Ρωσία και οι Η.Π.Α. Οι χώρες δεν σχεδιάζουν μόνο την διαδικτυακή τους άμυνα, αλλά και τρόπους ηλεκτρονικής εισβολής, στοχεύοντας υποδομές παρόχων ενέργειας, μεταφορών, τηλεπικοινωνιών, οικονομικών παρόχων και εταιρείες παροχής νερού, καθώς η ζημιά μπορεί να προκληθεί πολύ γρήγορα και καταβάλωντας μικρή προσπάθεια.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που ενισχύει αυτή την ιδέα και πείθει πολλές χώρες να την υιοθετήσουν, είναι η απλότητα της διαδικασίας εάν αυτή συγκριθεί με τις αντίστοιχες προετοιμασίες για έναν πραγματικό πόλεμο.