01
Νοέ

Ενισχύστε την ασφάλεια στο Facebook

Ύστερα από την κατακραυγή των χρηστών, το Facebook αποφάσισε να ενισχύσει την ασφάλεια του κοινωνικού δικτύου και να κερδίσει την χαμένη εμπιστοσύνη τους.

Πέρα από τα «μέτρα» που έλαβε για τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις ασφάλειας, σας παρουσιάζουμε τρία ακόμη tips για μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τη διάρκεια χρήσης του.

1. Κωδικοί μιας χρήσης Η χρήση του Facebook σε διάφορα μέρη όπως internet café, αεροδρόμια, ξενοδοχεία κ.α. μπορεί να θέσει τον λογαριασμό σας σε κίνδυνο. Το Facebook ετοιμάζεται να παρέχει τις επόμενες εβδομάδες στους χρήστες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν κάθε φορά και νέο κωδικό, με την αποστολή ενός μηνύματος από το κινητό τους που θα γράφει “otp” στο 32665. Στη συνέχεια θα λαμβάνουν τον κωδικό, ο οποίος θα είναι εν ισχύ για 20 λεπτά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά.

2. Απομακρυσμένη αποσύνδεση Σε περίπτωση που ξεχάσετε να κάνετε αποσύνδεση από τον λογαριασμό σας στο Facebook, είτε στο γραφείο είτε στο σπίτι ενός φίλου σας, τότε σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε “log out” από άλλη συσκευή. Στις ρυθμίσεις λογαριασμού επιλέξτε το πεδίο «ασφάλεια» και επιλέξτε να δέχεστε ειδοποίηση μέσω SMS ή e-mail, για να ενημερώνεστε σε περίπτωση που κάποιος συνδεθεί στο λογαριασμό σας. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι εκείνο που σας επιτρέπει να δείτε πληροφορίες για πρόσφατες δραστηριότητες, όπως ώρα, τοποθεσία και το είδος της συσκευής που συνδέθηκε στον λογαριασμό σας.

3. Προσοχή στα «παιχνίδια» Πρόσφατα δημοσιεύθηκε μία έρευνα για τις πιο διάσημες εφαρμογές του Facebook, σύμφωνα με την οποία αρκετές από αυτές, όπως το FarmVille, Texas HoldEm Poker και FrontierVille, παραβίασαν τους κανόνες του Facebook. Συγκεκριμένα οι εφαρμογές αυτές έκαναν συλλογή των δεδομένων των χρηστών και στη συνέχεια τα έστελναν μαζικά σε διαφημιστικές εταιρείες και εταιρείες Μάρκετινγκ. Οι περισσότερες εταιρείες υποστηρίζουν ότι δεν έστελναν τα δεδομένα επίτηδες, γεγονός που χτυπάει το καμπανάκι για την ασφάλεια στο Facebook. Όπως και να’ χει θα πρέπει να δείχνουμε μεγάλη προσοχή με τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που χρησιμοποιούμε στο Facebook.

Πηγή: SecNews.gr