01
Μαρ

Προστατέψτε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σας

arthro5Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την άνεση που προσφέρει η εκτέλεση συναλλαγών μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, ακόμη και εάν πολλές φορές τα δεδομένα των πιστωτικών καρτών κινδυνεύουν από επιτήδειους. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ορισμένες βασικές οδηγίες για να προστατέψετε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σας.

1) Ασφαλίστε τον υπολογιστή σας Έχοντας τις τελευταίες εκδόσεις λογισμικού στον υπολογιστή σας, θα μετριάσετε πολλές απειλές και να κρατήσετε τους hackers μακριά από αυτόν.

2) Διατηρήστε αρχείο συναλλαγών Εκτυπώστε και αποθηκεύστε τα αποδεικτικά των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών και ελέγξτε τον λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας για τυχόν «περίεργες» χρεώσεις.

3) Ελέγξτε τα εικονίδια για ασφαλείς τοποθεσίες Ελέγξτε για σημεία ή εικονίδια τα οποία δείχνουν ότι μια ιστοσελίδα είναι αξιόπιστη, πριν δώσετε τα οικονομικά στοιχεία σας.

4) Ενημερωθείτε για την τιμή Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε και κατανοείτε το πραγματικό κόστος ενός αντικειμένου, συμπεριλαμβανομένου της μεταφοράς, των φόρων κλπ.

5) Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου Κάθε αξιόπιστο online shop προσφέρει πληροφορίες σχετικά με την ασφαλή διεξαγωγή των συναλλαγών.

6) Αποκαλύψτε όσο το δυνατόν λιγότερα στοιχεία Ορισμένες πληροφορίες, όπως όνομα και διεύθυνση είναι απαραίτητες για έναν online έμπορο, αλλά αποφύγετε την καταχώρηση πρόσθετων και αχρείαστων πληροφοριών, όπως αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, τι έσοδα έχετε κ.α.

7) Μην πιστεύετε phishing e-mails ή links Οι κλέφτες στοιχείων ταυτότητας είναι εξειδικευμένοι να δημιουργούν αληθοφανή μηνύματα, στα οποία σας ζητάνε να αναβαθμίσετε τα στοιχεία των τραπεζικών σας λογαριασμών, τα στοιχεία πιστωτικών καρτών ή άλλα που αφορούν σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες.