20
Μάι

Πρόστιμο για απειλητικά μηνύματα στο Twitter!

Ένας άντρας κατηγορήθηκε για προβολή απειλητικού μηνύματος στο Twitter,  στο οποίο προειδοποιούσε ότι πρόκειται να ανατινάξει το αεροδρόμιο της πόλης του.
 
Το συμβάν έχει ως εξής: Ο νεαρός άνδρας τον Ιανουάριο σκόπευε να επισκεφτεί μία κοπέλα που είχε γνωρίσει στο Twitter. Έπρεπε όμως να ταξιδέψει με αεροπλάνο για να τη συναντήσει, γεγονός που ήταν αδύνατο, καθώς το αεροδρόμιο της πόλης του είχε κλείσει λόγω  υψηλής χιονόπτωσης. Έτσι σε μία προσπάθεια απόγνωσης αλλά και χιουμοριστικής διάθεσης έγραψε ένα μήνυμα στο Twitter που απειλούσε ότι εάν το αεροδρόμιο δεν ανοίξει σε μία εβδομάδα τότε θα το ανατινάξει.
 
Για κακή του τύχη το μήνυμα το διάβασε ένας εργαζόμενος του αεροδρομίου και το μετάφερε στην ασφάλεια. Οι υπεύθυνοι ασφάλειας του αεροδρομίου δεν το θεώρησαν ως απειλητικό, αλλά ήταν καθήκον τους να ενημερώσουν την αστυνομία. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του νεαρού την ώρα  που βρισκόταν στον χώρο εργασίας του, ο οποίος πλέον ήταν αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. Ο δικαστής του επέβαλε πρόστιμο περίπου 1000 λιρών, παρά τους ισχυρισμούς του ότι ήταν καθαρά χιουμοριστικό μήνυμα για να ξεπεράσει τον θυμό του.
 
Ο δικαστής τον συμβούλεψε να μην κάνει τέτοιου είδους αστεία στις μέρες μας, που η τρομοκρατία βρίσκεται στο απόγειό της. Και για όσους αναρωτιούνται… το αεροδρόμιο δεν εκτινάχθηκε στον αέρα!