24
Φεβ

Τα πιο επικίνδυνα κοινωνικά δίκτυα

social-media1Πρόσφατη δημοσίευση αποκαλύπτει την επικινδυνότητα  των κοινωνικών δικτύων  σχετικά με τα ζητήματα ασφάλειας που ανακύπτουν.
 
Η έρευνα έγινε σε περισσότερες από 500 επιχειρήσεις, με το 60% να θεωρεί το Facebook ως το πιο επικίνδυνο.Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το Facebook είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο που υπάρχει και είναι λογικό να δέχεται περισσότερες επιθέσεις από όλα τα υπόλοιπα. Οι ομάδες ασφάλειας του Facebook εργάζονται αρκετά σκληρά για την αντιμετώπιση των απειλών. Πόσο εύκολο είναι όμως να ελέγχεις 350 εκατομμύρια χρήστες? Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με ελάχιστες απλές αλλαγές οι χρήστες του Facebook θα είναι πολύ πιο ασφαλείς.
 
Για παράδειγμα, όταν το Facebook εξέδωσε νέες προσωπικές ρυθμίσεις στο τέλος του προηγούμενου έτους, υπήρχε ένα βήμα που αν ο χρήστης επέλεγε , τον ενθάρρυνε να μοιραστεί πλήθος προσωπικών  πληροφοριών  με άλλους χρήστες.
 
Το LinkedIn το οποίο θεωρείται από τα πιο ανώδυνα κοινωνικά δίκτυα, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αποτελέσει αρκετές φορές στόχο επιθέσεων από hackers. Οι στοχευμένες επιθέσεις σε εταιρείες είναι ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο και όσο περισσότερες πληροφορίες συλλέξει ένας hacker για την εταιρεία ή τους εργαζομένους της, τόσο πιο εύκολο θα είναι να διεισδύσει στα πληροφοριακά της συστήματα.
 
πηγή: www.secnews.gr