20
Ιούν

Το Twitter εξετάζει το δικό του μηχανισμό για τη συντόμευση των URL

Το Twitter, ένα από τα πιο διαδεδομένα κοινωνικά δίκτυα, περιλαμβάνει στις επόμενες κινήσεις του βελτιώσεις που αφορούν την ασφάλεια των χρηστών, με τη δημιουργία δικού του μηχανισμού συντόμευσης συνδέσμων (URL Shortener). Ο μηχανισμός αυτός επιτρέπει στους χρήστες να μειώνουν σε χαρακτήρες τους συνδέσμους που δημοσιοποιούν στo Twitter, και να μην χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές για το σκοπό αυτό (όπως Bit.ly). Η λειτουργική βελτίωση είναι εμφανής, όμως το σημαντικότερο επίτευγμα είναι η ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών.

Αρκετοί χρήστες έπεφταν θύματα επιθέσεων Phishing ακολουθώντας συντομευμένα URL, που οδηγούσαν σε κακόβουλο λογισμικό. Η νέα αυτή υπηρεσία βρίσκεται υπό δοκιμή και ονομάζεται «t.co» και αποσκοπεί στην αύξηση της ασφάλειας όχι μόνο των χρηστών, αλλά και της ίδιας της εφαρμογής. Οι δοκιμές για τον τρόπο με τον οποίο θα εμφανίζονται τα URLs έχουν ολοκληρωθεί. Συγκεκριμένα ένας σύνδεσμος στον υπολογιστή θα εμφανίζεται ολόκληρος, όμως, μέσω του Twitter θα φαίνεται πολύ μικρότερος. Επιπλέον η υπηρεσία αυτή αναμένεται να έχει προδιαγραφές άλλων παρόμοιων μηχανισμών, όπως αναλυτικά στοιχεία επισκεψιμότητας, προσαρμοσμένα domain για επιχειρήσεις κ.α.

Όλη αυτή η προσπάθεια έχει ως σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών του Twitter αλλά περισσότερο την ασφάλεια των χρηστών, καθώς το τελευταίο διάστημα οι ηλεκτρονικές επιθέσεις μέσω URL Shortener παρουσίαζαν ραγδαία αύξηση.