21
Φεβ

5 κορυφαίες εφαρμογές για ασφάλεια στα iOS

shutterstock_19343134Πολλές εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Όσο οι ανάγκες μας θα αυξάνονται και θα αλλάζουν, άλλο τόσο θα αναπτύσσονται και θα κυκλοφορούν νέες εφαρμογές. Για πολλούς χρήστες η ασφάλεια στα κινητά τηλέφωνα είναι πολύ σημαντική και αναζητούν διάφορες εφαρμογές οι οποίες θα εξυπηρετούν τέτοιους σκοπούς. Παρακάτω παρουσιάζουμε 5 εφαρμογές κατάλληλες για λειτουργικό iOS, που προσθέτουν μέτρα ασφάλειας για τα δεδομένα που διαχειριζόμαστε σε κινητές συσκευές.

1) Snap Σε περίπτωση που ανησυχείτε εάν κάποιος χρησιμοποιεί χωρίς την άδεια σας το ασύρματο δίκτυο, η εφαρμογή Snap είναι ότι πρέπει. Η εφαρμογή Snap σκανάρει το δίκτυο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι με το κινητό σας και εντοπίζει ποια μηχανήματα είναι επίσης συνδεδεμένα. Τα αποτελέσματα επιστρέφουν στην οθόνη σας και περιλαμβάνουν τον κατασκευαστή της συσκευής που εντοπίστηκε, καθώς και τον τύπο της συσκευής ή οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία. Η εφαρμογή είναι κατάλληλη για να εντοπίσει τυχόν ανεπιθύμητους χρήστες, αλλά και όσους χρησιμοποιούν δημόσιο δίκτυο. Το Snap κοστίζει 1,99 δολάρια στο App Store.

2) SplashID Η εφαρμογή SplashID έχει χαρακτηριστεί ως κατάλληλη για το iPhone. Χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση 256-bit για την αποθήκευση ευαίσθητων δεδομένων, όπως κωδικούς πρόσβασης, αλλά επίσης επιτρέπει την αποθήκευση και άλλων σημαντικών πληροφοριών. Δεδομένα όπως αριθμοί πιστωτικών καρτών, αριθμοί συνταγών και πολλά περισσότερα μπορούν να αποθηκευτούν με ασφάλεια μέσω του SplashID. Άλλα χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι τα εικονίδια anti-phishing για να μεταφέρεστε στο σωστό δικτυακό τόπο, καθώς και μια καρτέλα που σας δείχνει σε ποια αρχεία έχετε πιο συχνή πρόσβαση. Η εφαρμογή κοστίζει 9,99 δολάρια, αλλά για την πρόσθετη ασφάλεια που προσφέρει, αξίζει τον κόπο.

3) Viewer για Axis Cams Η εφαρμογή Viewer απευθύνεται σε όσους χρησιμοποιούν κάμερες Axis. Η εφαρμογή  δίνει στους χρήστες πραγματική ασφάλεια ανεξάρτητα με το πού βρίσκονται. Το Viewer μπορεί να υποστηρίξει από μια κάμερα μέχρι και εκατό, σε περίπτωση που διαθέτετε πολλαπλές. Το εργαλείο αυτό σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις σε μια κάμερα, και επίσης παρέχει ειδοποιήσεις σε περίπτωση που κάποια απενεργοποιηθεί. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για $ 4,99 στο App Store.

4) iPortScan Το iPortScan επιτρέπει στους διαχειριστές να ελέγξουν ένα σύστημα για το ποιες υπηρεσίες υποστηρίζει. Ουσιαστικά, εκτελεί μια γρήγορη σάρωση στις «θύρες» (ports) που μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε ευρυζωνική σύνδεση για κινητά. Με τα αποτελέσματα της σάρωσης, οι διαχειριστές μπορούν να είναι σίγουροι ότι τίποτα δεν είναι «ανοιχτό» στο σύστημα, εκτός και εάν θα έπρεπε να είναι. Η εφαρμογή κοστίζει 1,99 δολάρια από το App Store και οι δημιουργοί του ισχυρίζονται ότι είναι απαραίτητο για έναν ειδικό ασφάλειας.

5) Wyse PocketCloud Το PocketCloud παρέχει ασφάλεια με πολλούς τρόπους. Η εφαρμογή χρησιμοποιείται για απομακρυσμένη πρόσβαση σε έναν υπολογιστή που χρησιμοποιεί Windows ή Mac, από οποιαδήποτε συσκευή iOS. Αυτό επιτρέπει σε ειδικούς ασφάλειας να έχουν πρόσβαση σε δικτυακά εργαλεία που βρίσκονται στον υπολογιστή τους, τα οποία δεν είναι διαθέσιμα στα iOS. Ακόμα και από τη σκοπιά ενός απλού χρήστη, το PocketCloud δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή τους για να έχουν πρόσβαση σε αρχεία. Όλες οι συνδέσεις γίνονται μέσω SSL για μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτό θα επιτρέπει στους χρήστες να βεβαιωθούν ότι κανείς δεν έχει πρόσβαση στον υπολογιστή τους και να εκτελούν οποιεσδήποτε λειτουργίες, με ασφάλεια. Η εφαρμογή κοστίζει 14,99 δολάρια, αλλά όσοι την αγοράσουν θα την εκτιμήσουν σίγουρα. Επειδή οι λειτουργίες αυτών των εφαρμογών ποικίλλουν αρκετά, κάποιες από αυτές σίγουρα θα ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Μπορείτε απλά να τις δοκιμάσετε και να δείτε ποια σας εξυπηρετεί καλύτερα. Μετατρέψτε την  iOS συσκευή σας σε ένα κινητό σύστημα ασφάλειας.