24
Φεβ

Google: “Κάλιο αργά παρά ποτέ… “

google1Ίσως οι ηλεκτρονικές επιθέσεις από την Κίνα να είχαν αποφευχθεί, εάν η Google ακολουθούσε τις συμβουλές, που η ίδια είχε δημοσιεύσει, για τη ΜΗ χρήση του Internet Explorer 6.
 
Η παλαιά αυτή έκδοση του περιηγητή, επέτρεψε σε hackers να επιτεθούν στο εταιρικό δίκτυό της, καθώς η χρήση του από στελέχη της Google, σε συνδυασμό με την ευπάθεια που δεν είχε επιδιορθωθεί από τη Microsoft, οδήγησαν στην εκμετάλλευσή της  από τους εισβολείς. Με αυτό τον τρόπο, κατόρθωσαν  να επιτεθούν στα κεντρικά νευραλγικά συστήματα της Google, αλλά και σε πλήθος άλλων εταιρειών-κολοσσούς  στην Αμερική. Η Google ισχυρίστηκε ότι έχει στη διάθεση της αποδείξεις  ότι οι επιθέσεις προέρχονταν από την Κίνα.
 
Οι ερευνητές ασφάλειας υποστηρίζουν και επιβεβαιώνουν τις κατηγορίες της Google. Εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι η εταιρεία υιοθέτησε μία νέα πολιτική για την ασφάλεια των υπηρεσιών της, ξεκινώντας με αναβαθμίσεις σε Google Docs και Google Sites. Συγκεκριμένα οι δύο αυτές εφαρμογές που προσφέρει μέσω του παγκόσμιου ιστού, δεν θα υποστηρίζονται από 1 Μαρτίου από παλαιές εκδόσεις περιηγητών (web browsers). Η λίστα και οι εκδόσεις των περιηγητών που δεν θα υποστηρίζονται πλέον από τη Google περιλαμβάνει: τον Internet Explorer 6, τον Mozilla’s Firefox 2.0, τον Safari 2.0 και τον δικό της περιηγητή Chrome 3.0.
 
Εκπρόσωπός της δήλωσε, αν και καθυστερημένα, ότι οι χρήστες του Internet θα πρέπει να αναβαθμίσουν τους περιηγητές τους με νέες εκδόσεις, για μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την περιήγηση. Κάτι που είχαν κάνει νωρίτερα (από τον Φεβρουάριο του 2009) άλλες εταιρείες δημοφιλών ιστότοπων όπως το Facebook, το YouTube (το οποίο ανήκει στη Google) και το Digg. Οι προσπάθειες αυτές κατάργησης του Internet Explorer 6 για λόγους ασφάλειας είχαν αποτελέσματα, καθώς βάση δικτυακών εφαρμογών, η χρήση του μειώθηκε κατακόρυφα από 34% τον Δεκέμβριο του 2009 σε 21% τον Ιανουάριο του 2010.
 
πηγή: www.secnews.gr