01
Μαρ

Hackers στοχεύουν κορυφαίες υποδομές εταιρειών

2aΦαρμακευτικές εταιρείες, εταιρείες παροχής ενέργειας αλλά και κυβερνητικοί οργανισμοί, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο διαδικτυακών εισβολέων και κατασκόπων.
 
Η εταιρεία ScanSafe διαπίστωσε ότι οργανισμοί, οι οποίοι ελέγχουν πνευματικά δικαιώματα και ευαίσθητα δεδομένα δέχονται επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό με μεγαλύτερη συχνότητα από άλλους οργανισμούς και επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα η έκθεση τονίζει τους τομείς που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο:
 
• Εταιρείες παροχής ενέργειας και διάθεσης πετρελαίου με ποσοστό μεγαλύτερο από 356% σε περιστατικά κλοπής δεδομένων μέσω ιών τύπου “Δούρειου Ίππου” (trojans).
 
• Φαρμακευτικές εταιρείες με ποσοστό κινδύνου 322%.
 
• Κυβερνητικές υπηρεσίες  με ποσοστό 252%.
 
• Τραπεζικές και οικονομικές υπηρεσίες  με ποσοστό 204%. Επιπλέον η έκθεση παρουσιάζει ότι ο αριθμός των επιθέσεων με κακόβουλο λογισμικό (malware), υπερδιπλασιάστηκε το 2009. Αναλυτικά αναφέρεται ότι στην αρχή του έτους 2009 μια μέση επιχείρηση δεχόταν 8 επιθέσεις με malware την ημέρα, οι οποίες μέχρι το τέλος του έτους άγγιξαν τις 19 επιθέσεις. Το 23% των περιστατικών αυτών περιείχε νέο κακόβουλο λογισμικό, το οποίο δεν ήταν ανιχνεύσιμο από τους μηχανισμούς προστασίας (antivirous software, κλπ.) και το 19% αντιστοιχούσε σε περιστατικά απευθείας κλοπών δεδομένων μέσω ιών “trojans”.
 
πηγή: www.secnews.gr