16
Σεπ

Zeus: Malware οικονομικού ενδιαφέροντος!

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα νέος ιός με το όνομα Zeus, ένα malware που χτυπά σελίδες οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως π.χ. τράπεζες.
 
Μολύνει τους υπολογιστές των επισκεπτών, και όταν αυτοί συνδεθούν στον τραπεζικό τους λογαριασμό, κλέβει τους κωδικούς. Επιπλέον, μπορεί να διεισδύσει μέσα στον HTML κώδικα των σελίδων και να τον μεταβάλει. Κατά συνέπεια, είναι σε θέση να ζητήσει από τον χρήστη περισσότερα προσωπικά δεδομένα, όπως ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας, το PIN και άλλα.
 
Ο ιός Zeus θεωρείται ένας από τους χειρότερους ιούς που στοχεύουν οικονομικές ιστοσελίδες. Σύμφωνα με κάποιες μελέτες, τουλάχιστον το 44% όλου του οικονομικού malware είναι βασισμένο στο Zeus. Προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι τα περισσότερα λογισμικά antivirus, δεν μπορούν να ανιχνεύσουν τον Zeus.
 
Σε μια πρόσφατη μελέτη από την Truster, αποκαλύφθηκε ότι 10.000 υπολογιστές εκ των οποίων το 55% είχαν ενημερωμένο antivirus, δεν ήταν ικανά να ανιχνεύσουν και να αφαιρέσουν τον ιό. Έτσι επαναλαμβάνεται η άποψη ότι κανένα λογισμικό, όσο «έξυπνο» και ακριβό και αν είναι δεν μπορεί να μας προσφέρει την απόλυτη ασφάλεια. Η ασφάλεια του υπολογιστή είναι στα χέρια του χρήστη που πρέπει να προσέχει κάθε του κίνηση.
 
Πηγή: SecNews