26
Δεκ

Ασφαλής Επιχείρηση και τα Χριστούγεννα!

Τα Χριστούγεννα αποτελεί μια περίοδο κατά την οποία κάθε επιχείρηση εκτίθεται σε διάφορους κινδύνους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

επιχείρηση Χριστούγεννα

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ενισχυθεί η κυβερνοασφάλεια κατά τη διάρκεια των γιορτών:

Ενημέρωση των Υπαλλήλων: Εκπαίδευση των υπαλλήλων σχετικά με τις απειλές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, όπως κοινωνική μηχανική, phishing επιθέσεις, κλπ. Η ενημέρωση του προσωπικού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να πέσετε θύμα απάτης.

Ενίσχυση των Κωδικών Πρόσβασης: Υποχρεώστε τους εργαζομένους να χρησιμοποιούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και ενθαρρύνετε τη χρήση διαφορετικών κωδικών για κάθε υπηρεσία που χρησιμοποιούν.

Ενημέρωση του Λογισμικού: Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό και τα λειτουργικά συστήματα λειτουργούν με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και τα πιο πρόσφατα patches.

Παρακολούθηση Κίνησης Δεδομένων: Εφαρμογή συστημάτων παρακολούθησης για την ανίχνευση ασυνήθιστων ή κακόβουλων δραστηριοτήτων. Η άμεση ανίχνευση ενδείξεων επιθέσεων μπορεί να συμβάλει στην άμεση απόκριση.

Δημιουργία Πολιτικών Ασφάλειας: Καθορίστε και εφαρμόστε αυστηρές πολιτικές ασφαλείας, περιλαμβάνοντας περιορισμένη πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα και αντικειμενικούς κανόνες για τη χρήση της τεχνολογίας.

Προστασία Πληροφοριών Πελατών: Βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες των πελατών προστατεύονται επαρκώς, ιδίως αν περιλαμβάνουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Παρακολούθηση των Συναλλαγών: Εντείνετε την παρακολούθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών για την ανίχνευση ευπαθειών ή απάτης.

Εφαρμογή Πολιτικών BYOD (Bring Your Own Device): Εάν εργαζόμενοι χρησιμοποιούν προσωπικές συσκευές, θεσπίστε πολιτικές που ελέγχουν την πρόσβαση και τη χρήση αυτών των συσκευών.

Καθώς οι κινδύνοι της κυβερνοασφάλειας αυξάνονται ολοένα και περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι παραπάνω πρακτικές αποτελούν τις πιο σημαντικές προτάσεις για μία ασφαλή επιχείρηση τα Χριστούγεννα.