Πλατφόρμα Συναλλαγών
05
Δεκ

Παραβίαση Ασφαλείας σε Αυστραλιανή Πλατφόρμα Συναλλαγών

Ο Foo Ching Chee επένδυσε 49.500 $ σε μια αυστραλιανή πλατφόρμα συναλλαγών, αλλά έχασε τα χρήματά του λόγω παραβίασης ασφαλείας.

Υπέβαλε μήνυση κατά της Ang Chew Tee, η οποία τον βοήθησε να δημιουργήσει τον λογαριασμό. Εμπλέκεται η Equity Advisers, η εταιρεία που παρουσιάστηκε ως αυστραλιανή εταιρεία συναλλαγμάτων με άδεια. Το δικαστήριο απορρίπτει την αγωγή. Ο Foo Ching Chee βασίζεται σε πληροφορίες από τον Tan Choong Tat και την Ang Chew Tee για επενδύσεις και αποδίδει 4.500$ στον Tan τον Απρίλιο του 2020.

ΤΟ HACKING 

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2020, ο Foo Ching Chee ενημερώνεται ότι οι επενδύσεις του με την Equity Advisers έχουν εξαφανιστεί λόγω παραβίασης της πλατφόρμας συναλλαγών. Ανακαλύπτει μειωμένο υπόλοιπο και απώλεια κερδών στον λογαριασμό του. Η εταιρεία ειδοποιεί για την παραβίαση και επικοινωνεί με την Αυστραλιανή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη νομιμότητα της Equity Advisers. Διαπιστώνει ότι η εταιρεία στην οποία επενδύει δεν είναι αυτή που περίμενε. Υποβάλλει μήνυση εναντίον της κυρίας Ang για το ποσό που επενδύθηκε, με τόκους και έξοδα. Αρχικά είχε σκοπό να μηνύσει τον κύριο Tan, αλλά αντιμετωπίζει δυσκολίες με την απόκτηση δικαστικών εγγράφων εντός του προκαθορισμένου χρονικού πλαισίου.

Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ANG CHEW TEE

Η κυρία Ang υποστηρίζει ότι δεν ήταν πράκτορας της Equity Advisers, αλλά ένας εθελοντής επενδυτής που βοηθούσε άλλους επενδυτές. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι το σχέδιο ήταν απάτη, καθώς πολλοί επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της κυρίας Ang, έχασαν τα χρήματά τους. Η κυρία Ang παρουσιάστηκε στην εταιρεία τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2020, γνωρίστηκε με τον κύριο Foo μέσω WhatsApp και υποστηρίζει επίσης ότι έπεσε θύμα απάτης. Αποδεικνύεται τελικά, ότι η κυρία Ang δεν φέρει ευθύνη για τις απώλειες του κυρίου Foo. Η δίκη ολοκληρώνεται με τον δικαστή να απορρίπτει την αξίωση του κυρίου Foo και να ζητά από τα μέρη να υποβάλουν παρατηρήσεις σχετικά με τα έξοδα και τις αποζημιώσεις.