05
Νοέ

Έρευνα: Οι άνδρες εξακολουθούν να κυριαρχούν στον τομέα της διαδικτυακής ασφάλειας

Το χάσμα μεταξύ των φύλων φαίνεται να διευρύνεται στον χώρο της διαδικτυακής ασφάλειας.

Ενώ φαίνεται πως μια γυναίκα θα μπορούσε να σταματήσει έναν χάκερ, όπως ο κάθε άντρας θα έκανε, μια έρευνα που κυκλοφόρησε πρόσφατα, δείχνει ότι οι άνδρες είναι πέντε φορές περισσότερο πιθανό να επιλέξουν μια καριέρα που θα σχετίζεται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, σε σύγκριση με τις γυναίκες. Η έρευνα υποδεικνύει ότι ο λόγος θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να λαμβάνουν κατάρτιση και ευκαιρίες που θα τους βοηθήσουν να είναι επιτυχείς στον τομέα αυτό.

Η έρευνα με δείγμα περίπου 4.000 ενήλικες 18-26 ετών, που κυκλοφόρησε αυτό το μήνα, διεξήχθη από την εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Raytheon, μαζί με την National Cyber Security Alliance. Ερωτήθηκαν ενήλικες από χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Κατάρ, η Γαλλία, η Πολωνία, η Γερμανία, η Σαουδική Αραβία και η Ιαπωνία.

«Είναι δουλειά μας να ενθαρρύνουμε νέους ενήλικες να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα και να αντιμετωπίσουμε το διευρυμένο χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, ιδιαίτερα εδώ στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Jack Harrington, αντιπρόεδρος διαδικτυακής ασφάλειας και οι ειδικών αποστολών της Raytheon.

Το 52% των γυναικών που ερωτήθηκαν είπαν ότι δεν υπάρχουν προγράμματα διαδικτυακής ασφάλειας ή δραστηριότητες στη διάθεσή τους, ενώ το 39% των ανδρών δήλωσε το ίδιο. Επίσης το διπλάσιο ποσοστό των αντρών ερωτηθέντων, δήλωσαν ότι είχαν μιλήσει με επαγγελματίες στο χώρο της διαδικτυακής ασφάλειας.

Η μελέτη ανέδειξε επίσης τα κενά στην αμερικανική τριτοβάθμια εκπαίδευση: Το 74% των γυναικών των ΗΠΑ και το 57% των ανδρών των ΗΠΑ, δήλωσε ότι τα σχολεία δεν προσφέρουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ακολουθήσουν μια καριέρα στην επιστήμη των υπολογιστών.δ