Βρετανική βιβλιοθήκη
15
Ιαν

Βρετανική Βιβλιοθήκη: Ποιές οι συνέπειες από τη ransomware επίθεση που δέχτηκε;

Η Βρετανική Βιβλιοθήκη εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβαθμίσει τα συστήματά της μετά την επίθεση ransomware του Οκτωβρίου από το Rhysida Malware.

Βρετανική βιβλιοθήκη

Εκτιμάται ότι το κόστος θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 7 εκατομμυρίων λιρών, με την απαίτηση των λύτρων να μειώνεται στα 650.000 λίρες. Η Βρετανική Βιβλιοθήκη παραμένει σε επαφή με το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού (DCMS), αλλά δεν έχει ζητήσει επίσημα οικονομική βοήθεια.

Η επίθεση ransomware προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας στα συστήματα της βιβλιοθήκης, ενώ η ομάδα Rhysida ανέλαβε την ευθύνη και απείλησε να δημοπρατήσει τα κλεμμένα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών πληροφοριών αναγνωστών και επισκεπτών. Το μέγεθος της παραβίασης επεκτάθηκε, καθώς κλάπηκαν περίπου 573 GB δεδομένα. Αυτή τη στιγμή, η Βρετανική Βιβλιοθήκη δεν έχει λάβει προσφορές για επιπλέον χρηματοδότηση, διατηρώντας το δικό της οικονομικό αποθεματικό για την αντιμετώπιση απροσδόκητων προβλημάτων.

Ο σκοπός της επιχείρησης είναι να προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε μια συλλογή 170 εκατομμυρίων αντικειμένων για έρευνα και απόλαυση. Ωστόσο, η κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε αποτελεί απειλή για την πρόσβαση στη γνώση, με αποτελέσματα που επηρεάζουν τη ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι πληρωμές δικαιωμάτων δανεισμού στους συγγραφείς έχουν ανασταλεί, επηρεάζοντας την οικονομική κατάσταση τους και εμποδίζοντας την ολοκλήρωση ερευνητικών εργασιών.

Η πρόεδρος της Society of Authors, Joanne Harris, εκφράζει ανησυχία για τις συνέπειες της κατάστασης για τους συγγραφείς.