Ransomware
30
Νοέ

Επίθεση Ransomware σε Νοσοκομεία της Ardent Health Services

Σε τουλάχιστον τέσσερις πολιτείες, τα νοσοκομεία που ανήκουν στην Ardent Health Services αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά από μια επίθεση ransomware που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη. Ασθενείς που χρειάζονταν άμεση φροντίδα ανακατευθύνονται σε άλλες μονάδες υγειονομικής περίθαλψης.

Ransomware

Η εταιρεία επισήμανε μέσω ανακοίνωσης προς τον τύπο ότι η φροντίδα των ασθενών συνεχίζεται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στα νοσοκομεία, τις επείγουσες περιπτώσεις και τις κλινικές της. Ωστόσο, λόγω της επίθεσης, ορισμένοι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλες υγειονομικές μονάδες για άμεση φροντίδα, και ορισμένες προγραμματισμένες, μη επείγουσες διαδικασίες έχουν αναπρογραμματιστεί με ιδιαίτερη προσοχή μέχρι να αποκατασταθούν τα συστήματα.

Σύμφωνα με το NBC News, ορισμένα από τα νοσοκομεία που επηρεάζονται περιλαμβάνουν το Hillcrest HealthCare System στην Οκλαχόμα, το Lovelace Health System στο Νέο Μεξικό και το UT Health στο Τέξας.

Στο NorthJersey.com, που ανήκει στο Δίκτυο USA TODAY, αναφέρεται ότι τα τμήματα επείγουσας ανάγκης στα νοσοκομεία Hackensack Meridian’s Mountainside Medical Center και Pascack Valley Medical Center είναι εκτός λειτουργίας λόγω ασφαλείας. Η Ardent Health Services είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των δύο αυτών νοσοκομείων στο Νιου Τζέρσεϊ μέσω μιας κοινής επιχείρησης.

Η Ardent, που διαχειρίζεται 30 νοσοκομεία και πάνω από 200 χώρους περίθαλψης σε έξι πολιτείες, ανακοίνωσε ότι έχει λάβει προληπτικά μέτρα, αποσυνδέοντας το δίκτυό της και αναστέλλοντας την πρόσβαση στις τεχνολογικές της εφαρμογές. Επιπλέον, η εταιρεία ανέφερε ότι έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στην τεχνολογία πληροφοριών και συνεργάζεται με ειδικούς στον τομέα της κυβερνοασφάλειας για την αποκατάσταση των τεχνολογικών λειτουργιών της το συντομότερο δυνατό.