20
Νοέ

Σοβαρά προβλήματα ασφαλείας στο Dragon Touch KidzPad Y88X

Ο ερευνητής ασφάλειας, Alexis Hancock, ανακάλυψε πολλά θέματα ασφάλειας και προστασίας δεδομένων σχετικά με το Dragon Touch KidzPad Y88X, ένα tablet σχεδιασμένο για παιδιά.

Dragon Touch KidzPad Y88X

Στο tablet εντοπίστηκαν κακόβουλα λογισμικά, όπως το Corejava, παλαιές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Android και προ-εγκατεστημένο λογισμικό που ήταν σημειωμένο ως “πιθανώς ανεπιθύμητο”. Επιπλέον, το tablet περιείχε μια παλαιά έκδοση της εφαρμογής KIDOZ, μιας πλατφόρμας εφαρμογών για παιδιά που συλλέγει προσωπικά δεδομένα. Αν και ο Hancock ανέφερε αυτά τα προβλήματα στην εταιρεία που κατασκεύασε το Dragon Touch, δεν έλαβε καμία απάντηση. Το tablet ήταν διαθέσιμο για αγορά στην Amazon και το Walmart και είχε πάνω από 1.000 κριτικές στην Amazon. Η Amazon διερευνά τις καταγγελίες, ενώ το Walmart αφαίρεσε την καταχώριση προς το παρόν προκειμένου να πραγματοποιήσει ελέγχους ασφαλείας από την ομάδα Trust and Safety.

Παρόλο που το Dragon Touch KidzPad Y88X αναφέρεται ως “πιστοποιημένο” στον επίσημο ιστότοπο Android, το tablet περιείχε κακόβουλο λογισμικό Corejava, είχε μια παλαιά έκδοση Android και περιλάμβανε προφορτωμένο λογισμικό που θεωρείται κακόβουλο. Επιπλέον, το tablet είχε μια απαρχαιωμένη έκδοση της εφαρμογής KIDOZ, ένα κατάστημα εφαρμογών για παιδιά που συλλέγει προσωπικά δεδομένα. Ο κύριος Hancock, ο οποίος κράτησε το tablet αλλά έκανε αλλαγές στις ρυθμίσεις απορρήτου πριν το επιστρέψει στην κόρη του, υπογράμμισε ότι οι γονείς δεν πρέπει να λαμβάνουν τέτοια μέτρα για να προστατεύσουν την ιδιωτικότητα των παιδιών τους.

Συνολικά, τα ζητήματα ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων που ανιχνεύθηκαν στο Dragon Touch KidzPad Y88X αποκαλύπτουν τις προκλήσεις και τους κινδύνους που συνδέονται με τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για παιδιά. Αυτό προκαλεί ανησυχίες σχετικά με τα γενικά πρότυπα ασφάλειας και τις διαδικασίες πιστοποίησης για παιδικά προϊόντα. Καθώς η αγορά αυτών των συσκευών συνεχίζει να αναπτύσσεται, υπάρχει επείγουσα ανάγκη οι κατασκευαστές να δώσουν προτεραιότητα σε αυστηρά μέτρα ασφαλείας, εξασφαλίζοντας ότι οι γονείς και τα παιδιά τους μπορούν να εμπιστεύονται την ασφάλεια και την προστασία των τεχνολογικών αυτών εργαλείων χωρίς να χρειάζεται να υιοθετήσουν πολύπλοκες τεχνικές παρεμβάσεις.