Ενίσχυση ROI
21
Νοέ

Κατευθυντήριες Αρχές για την Ενίσχυση του ROI

Η αυξημένη ανάπτυξη πιο περίπλοκων κυβερνοαπειλών τονίζει τη σημασία της προνοητικότητας για την προστασία των ψηφιακών περιουσιακών σας στοιχείων και έπειτα την ενίσχυση του ROI.

Ενίσχυση ROI

Η παραδοσιακή εφαρμογή “εικονικών τοίχων” δεν είναι πλέον αρκετή, καθώς οι επιχειρήσεις μεταφέρουν τα δεδομένα τους στο cloud. Έτσι, απαιτείται η επένδυση σε λύσεις που ενισχύουν την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο, ιδίως όταν η ηγεσία αποβλέπει στη βέλτιστη διαχείριση κάθε δαπανηθέντος δολαρίου.

Καθορισμός στόχων: Προτού δεσμεύσουν πόρους, οι οργανισμοί πρέπει να κατανοήσουν τι ακριβώς επιθυμούν από τις επενδύσεις τους στον κυβερνοχώρο. Κάθε εργαλείο, ανεξάρτητα από το πόσο προηγμένο τεχνολογικά είναι, είναι τόσο καλό όσο η στρατηγική πίσω από την ανάπτυξή του. Έτσι, οι οργανισμοί πρέπει να θέτουν σαφείς και πρακτικούς στόχους, όπως τη βελτίωση της διαφάνειας του δικτύου, τον περιορισμό των ransomware επιθέσεων και τη μείωση του χρόνου αντίδρασης σε περιστατικά. Με σαφείς στόχους, η κατανομή των πόρων γίνεται πιο στοχοθετημένη και στρατηγική.

Πραγματοποιήστε μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση κινδύνου: Η κατανόηση της τρέχουσας κατάστασης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας είναι το πρώτο βήμα προς τη βελτίωσή της. Κάντε ερωτήσεις όπως: Ποιες απειλές είναι οι σημαντικότερες στον ορίζοντα; Ποια οργανωτικά περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται στο στόχαστρο αυτών των απειλών;

Ενσωματώστε τους στόχους της κυβερνοασφάλειας σε ευρύτερους επιχειρηματικούς στόχους: Η κυβερνοασφάλεια δεν πρέπει ποτέ να λειτουργεί απομονωμένα. Όταν οι στόχοι ασφάλειας συμφωνούν με τις φιλοδοξίες της επιχείρησης, είναι ευκολότερο να εμπλακούν οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων των μελών της διοίκησης και του διοικητικού συμβουλίου. Αυτό δημιουργεί ένα κλίμα κοινής ευθύνης και συλλογικής δέσμευσης, βελτιώνοντας την εφαρμογή των πρωτοκόλλων ασφαλείας και αυξάνοντας τον αντίκτυπο τους. Είναι κρίσιμο να παρουσιάζουμε την ασφάλεια ως κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη και όχι απλώς ως απαραίτητο έξοδο.

Καθιερώστε πρακτικούς και μετρήσιμους KPI: Είναι απαραίτητο να καθορίζουμε συγκεκριμένους και εφικτούς βασικούς δείκτες απόδοσης (KPIs) για να μετράμε την αποτελεσματικότητα των επενδύσεων στην ασφάλεια. Ορίζοντας ένα ρεαλιστικό χρονικό πλαίσιο αξιολόγησης, όπως έξι μήνες, κατά την οποία επιτυγχάνεται ένα συγκεκριμένο, συναφές αποτέλεσμα, μπορούμε να διαθέτουμε ένα καθαρό παράθυρο για την μέτρηση των αποδόσεων και την αξιολόγηση της επίδρασης, επιτρέποντας στις οργανώσεις να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες μελλοντικές αποφάσεις βασισμένες σε δεδομένα.

Αξιολογήστε τους προμηθευτές διεξοδικά: Οι οργανισμοί πρέπει να εξετάζουν λύσεις για την αντιμετώπιση διαφόρων προκλήσεων ασφαλείας. Απαιτείται η παρουσίαση αποδεικτικών στοιχείων και επιδείξεων που να υποστηρίζουν τις διαβεβαιώσεις των προμηθευτών. Είναι σημαντικό να συζητηθεί εκ των προτέρων πώς οι πωλητές μπορούν να υποστηρίξουν τους οργανισμούς εντός συγκεκριμένων χρονικών πλαισίων. Οι επικυρώσεις και οι δοκιμές από αξιόπιστους οργανισμούς τρίτων, όπως η Forrester και η Gartner, ή από ελεγκτές διείσδυσης όπως το Bishop Fox, μπορούν να προσδώσουν επιπλέον αξιοπιστία στις αιτήσεις των προμηθευτών.

Η κυβερνοασφάλεια δεν είναι μια εφάπαξ εργασία. Αποτελεί μια συνεχή προσπάθεια που απαιτεί τακτικούς ελέγχους, ενημερώσεις και ομαδική εργασία. Πέρα από τη διασφάλιση της ασφάλειας του οργανισμού σας, συμβάλλει στην επιτυχία της επιχείρησής σας τόσο στο βραχυπρόθεσμο όσο και στο μακροπρόθεσμο.