Gmail account
22
Νοέ

Ασφαλίστε τον Gmail Λογαριασμό σας σε τρία Βήματα

Η Google μόλις κυκλοφόρησε την πιο πρόσφατη έκδοση security key Titan, με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, προσφέροντας 100.000 από αυτά σε χρήστες που αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο διαρροής. Ωστόσο, για τους υπόλοιπους, υπάρχουν τρία βήματα για να ενισχύσετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας στο Gmail.

Gmail account

Παρακάτω παρουσιάζονται τρεις δωρεάν τρόποι για να προστατεύσετε τον λογαριασμό Gmail σας από παραβιάσεις.

1. Ενημερώνετε και ενισχύετε τακτικά τον κωδικό πρόσβασής σας:

Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης πρέπει να αποτελείται από 20 ή περισσότερους χαρακτήρες, τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε τυχαία ή να συνδυάσετε άσχετες λέξεις που να σχηματίζουν μια φράση. Είναι σημαντικό να μην είναι προβλέψιμος, γι’ αυτό αποφεύγετε την ενσωμάτωση προσωπικών πληροφοριών και τη χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης για διάφορους λογαριασμούς. Ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία και διαχείριση διαφορετικών κωδικών πρόσβασης, επιτρέποντάς σας να θυμάστε και να αποθηκεύετε με ασφάλεια έναν μόνο κύριο κωδικό πρόσβασης.

2. Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA):

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας απαιτώντας ένα δεύτερο βήμα επαλήθευσης εκτός από τον κωδικό πρόσβασής σας. Συνήθως, είναι ένας κωδικός που αποστέλλεται στην κινητή συσκευή σας.

Για να ενεργοποιήσετε το 2FA στον λογαριασμό σας στο Gmail, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Λογαριασμού σας Google, επιλέξτε “Ασφάλεια” και, στη συνέχεια, βρείτε την επιλογή για Επαλήθευση σε 2 βήματα. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να το ρυθμίσετε.

3. Πραγματοποιήστε έλεγχο της δραστηριότητας του λογαριασμού σας

Ελέγχετε τακτικά την πρόσφατη δραστηριότητα στον λογαριασμό σας στο Gmail για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή ύποπτες δραστηριότητες. Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις ασφαλείας, έτσι ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για ασυνήθιστη δραστηριότητα στον λογαριασμό σας. Η Google παρέχει ειδοποιήσεις για συνδέσεις από νέες συσκευές ή τοποθεσίες.

Επιπλέον, εδώ είναι μερικές επιπλέον συμβουλές:

  • Μείνετε Ενημερωμένοι:

Μείνετε ενημερωμένοι για τις πιο πρόσφατες απειλές ασφαλείας και τις βέλτιστες πρακτικές. Εγγραφείτε σε ενημερωτικά δελτία ασφαλείας ή ακολουθήστε αξιόπιστες πηγές για να ενημερώνεστε για πιθανούς κινδύνους.

  • Να είστε προσεκτικοί σε απόπειρες phishing:

Να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή κατεβάζετε συνημμένα από άγνωστα ή ύποπτα email. Οι επιθέσεις phishing χρησιμοποιούν συχνά παραπλανητικά email για να εξαπατήσουν τους χρήστες και να αποκτήσουν ευαίσθητες πληροφορίες.

Βεβαιωθείτε ότι το λειτουργικό σύστημά σας, το πρόγραμμα περιήγησης στον ιστό και το λογισμικό προστασίας από ιούς είναι ενημερωμένα. Οι ενημερώσεις συχνά περιλαμβάνουν ενημερώσεις στον κώδικα ασφαλείας που προστατεύουν από γνωστά ευάλωτα σημεία.

Να θυμάστε ότι η ασφάλεια είναι μια συνεχής διαδικασία και είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνετε σε εγρήγορση και να προστατεύετε τους λογαριασμούς και τα προσωπικά σας στοιχεία. Ακολουθείτε πάντα τις πιο πρόσφατες οδηγίες που παρέχονται από την Google ή άλλες σχετικές αρχές ασφαλείας.