ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης
15
Δεκ

Ερευνητές αναπτύσσουν Τεχνητή Νοημοσύνη για Ανίχνευση Ρευμάτων Rip

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Santa Cruz, με επικεφαλής τον καθηγητή Alex Pang, εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης που θα επιτρέψουν την παρακολούθηση των κινδύνων κατά μήκος της ακτογραμμής.

ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης

Θα υπάρχει προειδοποίηση για την ύπαρξη Rip Current (ρευμάτων Rip), παρέχοντας παράλληλα βοήθεια σε ζώα και πολύτιμες πληροφορίες σε ναυαγοσώστες. Ο Pang εμπνεύστηκε από τη δυσκολία εντοπισμού ρευμάτων Rip κατά τη διάρκεια του surfing. Η ανάπτυξη αυτή της τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί ζωτικής σημασίας παράγοντα για την πρόληψη θανατηφόρων καταστάσεων στη θάλασσα. Ειδικοί συνιστούν προσοχή στις προειδοποιητικές σημάνσεις, όπως το κίτρινο και το κόκκινο.

Ο Pang και η ομάδα του ανέπτυξαν ένα προηγμένο μοντέλο ανίχνευσης ρεύματος Rip, χρησιμοποιώντας τεχνολογία μηχανικής μάθησης, μια κατηγορία της τεχνητής νοημοσύνης. Το μοντέλο αυτό εκπαιδεύτηκε με εικόνες για την ανίχνευση ρευμάτων που σχίζονται και στοχεύει στην πραγματικού χρόνου ανίχνευση. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στο σύστημα να βελτιώνει συνεχώς την ικανότητά του να αναγνωρίζει τα θαλάσσια ρεύματα Rip με την πάροδο του χρόνου.

Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να διακρίνει μεταξύ κολυμβητών και σέρφερ, προσθέτοντας ένα επίπεδο εξειδίκευσης. Η χρήση τέτοιων τεχνολογιών έχει εφαρμοστεί και σε άλλα παραδείγματα, όπως η ανίχνευση κολυμβητών σε κίνδυνο σε υδάτινα μέρη, προσφέροντας μια νέα διάσταση στην πρόληψη ατυχημάτων και σωστική δράση. Για παράδειγμα, μια τοποθεσία του YMCA στο Ann Arbor του Μίσιγκαν χρησιμοποίησε τεχνολογία από την ισραηλινή εταιρεία Lynxight για να εντοπίσει κολυμβητές που βρίσκονταν σε κίνδυνο σε υδάτινο μέρος. Αυτή η εξέλιξη βοήθησε στην πρόληψη πνιγμών και προσέδωσε ασφάλεια στο χώρο.

“Η τεχνητή νοημοσύνη έχει την δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε για την ασφάλεια στην παραλία, μειώνοντας την εξάρτηση από την ανθρώπινη επιτήρηση και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα του αντιμετώπισης κινδύνων.”