τεχνολογίες iot
28
Δεκ

Νέες τεχνολογίες ασφαλείας στο IoT από το νέο έτος

Η πρόβλεψη για τις τεχνολογίες που θα είναι διαθέσιμες στον τομέα της ασφάλειας του Internet of Things (IoT) μετά το 2024 αποτελεί μια πρόκληση λόγω της δυναμικής ανάπτυξης του τομέα.

τεχνολογίες iot

Ωστόσο, μερικές τάσεις και τεχνολογίες είναι πιθανό να έχουν σημαντική επίδραση.

Αυτές περιλαμβάνουν:

Blockchain για την ασφάλεια: Η τεχνολογία του blockchain διαθέτει την ικανότητα να παρέχει ασφάλεια στον τομέα του IoT, καθώς εξασφαλίζει την ακεραιότητα των δεδομένων και την ταυτοποίηση των συσκευών.

Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) για ανίχνευση απειλών: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση ανωμαλιών στη συμπεριφορά των συσκευών IoT, βοηθώντας στην εντοπισμό πιθανών απειλών και παραβιάσεων.

Εκτεταμένη προστασία από επιθέσεις DDoS: Οι επιθέσεις DDoS μπορούν να απειλήσουν τις συνδεδεμένες συσκευές IoT. Τεχνολογίες που προσφέρουν προστασία από αυτούς τους τύπους επιθέσεων αποκτούν μεγάλη σημασία.

Αυτοπροσαρμοζόμενα συστήματα ασφαλείας: Τα συστήματα που μπορούν να αναγνωρίζουν αυτόματα και να προσαρμόζονται σε νέες απειλές θα γίνουν ολοένα και πιο σημαντικά.

Κβαντική κρυπτογραφία: Η κβαντική κρυπτογραφία παρέχει υψηλό επίπεδο ασφάλειας για τις επικοινωνίες μεταξύ συσκευών IoT, αντιμετωπίζοντας προκλήσεις που παρουσιάζουν οι κλασικές μεθόδοι κρυπτογραφίας.

Ασφαλή πρωτόκολλα επικοινωνίας: Η εξέλιξη και η χρήση ασφαλών πρωτοκόλλων επικοινωνίας, όπως το MQTT, είναι ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση ασφαλούς επικοινωνίας μεταξύ των συσκευών.

Αυτές οι τεχνολογίες αντιπροσωπεύουν μερικές από τις πιθανές κατευθύνσεις που μπορεί να ακολουθήσει η ασφάλεια στον τομέα του IoT. Ωστόσο, είναι πάντα σημαντικό να παρακολουθείτε τις εξελίξεις στον τομέα για τις πιο πρόσφατες καινοτομίες.