25
Μάιος

Τηλεόραση από τη Google;

H Google πρόσφατα ανακοίνωσε στο ετήσιο συνέδριο της, ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία συσκευής η οποία θα συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μιας τηλεόρασης με εκείνα του διαδικτύου.

Η ιδέα γεννήθηκε από την ανάγκη που έχει δημιουργηθεί για τον συνδυασμό της ευκολίας του διαδικτύου με την ψυχαγωγία που προσφέρει η τηλεόραση. Πολλοί λάτρεις της τηλεόρασης χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους για να μπορούν να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, καθώς είναι πιο εύκολο να τις εντοπίσουν και να τις παρακολουθούν όποτε εκείνοι το επιθυμούν.

Το μόνο δυσάρεστο στην υπόθεση είναι το μέγεθος της οθόνης του υπολογιστή η οποία δεν εξυπηρετεί τόσο την ανάγκη για χαλαρή και άνετη παρακολούθηση με την παρέα, όπως γίνεται συνήθως με την παρακολούθηση ταινιών και τηλεοπτικών σειρών από τη σαφώς μεγαλύτερη οθόνη της τηλεόρασης. Η Google TV, όπως ονομάζεται το νέο προϊόν της εταιρείας, θα βρίσκεται στη διάθεση μας από το φθινόπωρο και θα μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε αναζήτηση στο διαδίκτυο για βίντεο μέσω της τηλεόρασης και να παρακολουθούμε ότι θέλουμε, όποτε το θέλουμε και πάνω από όλα με την άνεση που παρέχει η μεγάλη οθόνη!

H Google συνεργάζεται με τις εταιρείες Logitech, Dish Network και Sony για τη δημιουργία του προϊόντος. Οι πωλήσεις, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα πραγματοποιούνται αρχικά μέσω των καταστημάτων Best Buy. Η μεγάλη πρόκληση θα είναι να ανταποκριθούν και άλλες εταιρείες στην ανάγκη αυτή, αλλά και τα προϊόντα που θα δημιουργηθούν να είναι προσιτά στον καταναλωτή. Πολλές τηλεοράσεις που διατίθενται ήδη, προσφέρουν και μία ακόμη κορυφαία δυνατότητα παρακολούθησης, τη 3D διάσταση. Ανυπομονούμε λοιπόν νέα και για την πρώτη 3D Google TV!