Κυβερνοασφάλεια
04
Σεπ

Ενισχύοντας τις Επιχειρήσεις: O Κρίσιμος Ρόλος της Κυβερνοασφάλειας

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, η νορβηγική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Pistachio, προηγουμένως γνωστή ως CYBR, έχει εξασφαλίσει €3,25 εκατομμύρια κεφάλαια από μια ομάδα επενδυτών με επικεφαλής την Signals Venture Capital.

Κυβερνοασφάλεια

Σε αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης, έγινε επίσης η εκκίνηση της νέας πλατφόρμας εκπαίδευσης ασφάλειας με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή η πλατφόρμα στοχεύει να εξαλείψει τα ανθρώπινα λάθη στην αντιμετώπιση των κυβερνοαπειλών. Αντικαθιστά την ξεπερασμένη κυβερνοασφάλεια και την βασική ευαισθητοποίηση με εξατομικευμένη εκπαίδευση και αυτοματοποιημένες προσομοιώσεις επιθέσεων για ολοκληρωμένη ασφάλεια.

Ο Mohammed Awais, ο συνιδρυτής και CEO της Pistachio, εξέφρασε τη χαρά του για το να υποδέχεται νέους επενδυτές στο ταξίδι της Pistachio. Ανέδειξε τις αδυναμίες των υπαρχουσών εργαλειοθηκών προστασίας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων απειλών και εξέφρασε αισιοδοξία για την ικανότητα της πλατφόρμας τους να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες αντιμετωπίζουν τους κινδύνους ασφάλειας.

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Standford που δημοσίευσε η Pistachio αποκαλύπτει ότι το 88% των παραβιάσεων δεδομένων οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος. Ωστόσο, η πλατφόρμα της Pistachio εκμεταλλεύεται την τεχνητή νοημοσύνη για να αξιολογήσει τις δεξιότητες και τις ευπάθειες κάθε υπαλλήλου όσον αφορά την ασφάλεια, χρησιμοποιώντας διάφορες προσομοιωμένες κυβερνοεπιθέσεις. Μετά τη δημιουργία ενός προφίλ για τον κάθε υπάλληλο, η πλατφόρμα προσαρμόζει ένα προγραμματισμένο μάθημα ασφάλειας για κάθε άτομο. Η συχνότητα των προσομοιωμένων επιθέσεων μειώνεται καθώς οι δεξιότητες του ατόμου φτάνουν σε ικανοποιητικό επίπεδο, επιτρέποντας έτσι στις εταιρείες να προετοιμάσουν το προσωπικό τους απέναντι σε νέες απειλές.

Ο Christian Weniger, General Partner στο Signals VC, δικαιολόγησε την επένδυσή τους στην Pistachio αναγνωρίζοντας τη δυνατότητά τους να ηγηθούν σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο χώρο. Εξέφρασε την εκτίμησή του για την ισχυρή θέση και την επιτυχημένη ιστορία της Pistachio στη Σκανδιναβία, εκφράζοντας την έτοιμότητά του για την ανάπτυξη και τη φιλοδοξία της ομάδας να επεκταθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

Η ομάδα επενδύσεων περιλαμβάνει επίσης ένα νορβηγικό ταμείο συντάξεων MP Pensjon και όλους τους υπάρχοντες επενδυτές της Pistachio. Μέχρι στιγμής, η Pistachio έχει συγκεντρώσει €5.4 εκατομμύρια σε επενδύσεις και διατηρεί μια ομάδα εργαζομένων αποτελούμενη από 26 άτομα.

Συμπερασματικά, η κυβερνοασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, των ψηφιακών υποδομών και των συστημάτων, εμποδίζοντας απειλές και επιθέσεις που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές συνέπειες στην ιδιωτικότητα και τη λειτουργία της σύγχρονης κοινωνίας μας.